Æbleskiver

Jul -

Æbleskiver

Så er halloween overstået for i år. Min græskarlygte er ved at have udtjent sin værnepligt og slikskålen er tømt af byens børn (og min mand). Nu kan vi endelig se frem mod jul, som jeg VIRKELIG elsker! 

I søndags synes jeg vi skulle have lidt lækkert til eftermiddagskaffen (for så gamle er vi åbenbart blevet :-D) - og det skulle selvfølgelig være æbleskiver efter min højt elskede mormors opskrift. 

Jeg havde desværre ikke flere æbler på lager, og havde selvfølgelig glemt at købe det. Men normalt plejer jeg, at putte et lille tern skrællet æblestykke i. Dette måtte vi tænke os til i dag, men de smagte stadig fantastisk - og fuldstændig som når mormor selv lavede dem :-) 

Ingredienser (ca. 42 æbleskiver)

250 g mel 

1/2 tsk natron

1 tsk sukker

1 knsp salt

4 dl kærnemælk

3 æggeblommer

3 æggehvider

Lidt revet citronskal

Smør til stegning 

Evt. æbletern

Fremgangsmåde

  1. Mel, natron, sukker, salt, kærnemælk, æggeblommer og citronskal piskes sammen.
  2. Æggehviderne piskes stive i en skål for sig selv. 
  3. Herefter vendes æggehviderne forsigtigt i dejen. 
  4. Lad dejen hvile i ca. 30 min. i køleskab. 
  5. Æbleskiverne steges gyldne i smør i en æbleskivepande og vendes med en kødnål eller strikkepind. 
  6. Hvis du bruger æbletern, kommes de i æbleskiverne lige når dejen er hældt i panden. 

 

Tip!

  • For at fordele dejen i æbleskivehullerne bruger jeg en sprøjtepose. Mens æbleskiverne steger har jeg en klemme for sprøjteposens hul, så ikke dejen løber ud imens. 
  • For at få æbleskiverne runde, vender jeg først æbleskiverne en kvart omgang, og derefter en halv omgang. Hvis man kan se, at der dannes et hul i æbleskiven, fylder jeg hullet efter med lidt ekstra dej. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort