
Blåbær- og rabarbersirup
Nu har det virkelig været godt vejr længe. “Desværre” har jeg fået brugt alle de dejlige solskinsdage på at anlægge ny have, eller næsten da, og da jeg endelig så en pause til at få lavet lidt lækkert til os - ja, så var det fordi det blev regnvejr… Igen..
Hvis der er noget, som jeg virkelig synes er lækkert, så er det nemlig hjemmelavet sirup. Det er så lækkert altid at have en flaske stående i køleskabet til hvis man skal have pandekager, is eller drinks!
Jeg har en mani med altid at få frosset en masse frugter og bær ned, så inden at sæsonen for bær og frugter i haven for alvor går i gang, bestemte jeg mig for lige at få tømt ud i fryserens gemmer. Og det kom der disse sirupper ud af :-)
Ingredienser
Blåbærsirup
250 g blåbær (friske eller frosne)
150 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl vand
Saften af ½ citron
Rabarbersirup
300 g rabarber
150 g sukker
3 dl vand
1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Blåbærsirup
- Blåbærerne koges op med sukker, vanilje, vand og citronsaft.
- Når blandingen koger skrues komfuret ned på svag varme, og blandingen koger videre under låg i ca. 20 min til blåbærerne er helt udkogte.
- Bærerne sies fra gennem en finmasket si, og smages til med sukker/citron. Herefter koges den ind til ønskede konsistens. Vær opmærksom på, at den bliver tykkere, når den afkøles.
- Nu er siruppen klar til at bruge på pandekager, is, i drinks eller noget helt fjerde :-)
Rabarbersirup
- Rabarberne skæres i mindre stykker koges op med sukker, vanilje og vand.
- Når blandingen koger skrues komfuret ned på svag varme, og blandingen koger videre under låg i ca. 20 min til rabarberne er udkogte.
- Låget fjernes og blandingen koger videre i ca. 5 min. Vær opmærksom på, at den bliver tykkere, når den afkøles.
- Rabarberne sies fra gennem en finmasket si, og siruppen smages til med sukker.
- Nu er siruppen klar til at bruge på pandekager, is, i drinks eller noget helt fjerde :-)
Sirupperne opbevares i køleskab.