Chokoladescones

Bagning, Kage -

Chokoladescones

Indrømmet, jeg sad og så noget i fjernsynet, hvor de spiste scones. Og så fik jeg selv VIRKELIG lyst til scones. Heldigvis havde jeg de fornødne ingredienser på lager, og gik i gang med det samme :-D 

Denne opskrift er til ca. 6 scones, men du kan altid bare gange opskriften op, hvis du skal bruge flere. Nu er vi jo kun to her i huset, så jeg laver altid denne portion, da scones altså bare er bedst, mens de er nybagte. 

 

Ingredienser (6 stk)

140 g mel

50 g smør

20 g sukker

1,5 tsk bagepulver

0,25 tsk salt

0,5 dl creme fraiche

0,5 dl mælk

50 g hakket chokolade

Fremgangsmåde

  1. Smuldr mel og smør sammen.
  2. Tilsæt sukker, bagepulver, salt og chokolade.
  3. Saml dejen med creme fraiche og mælk.
  4. Rul dejen til en pølse og skær ca. 6 scones. 
  5. Pensl dem med lidt mælk.
  6. Scones bages ved 200 grader i ca. 15 min. Hold øje med dem undervejs.

 

Vær opmærksom på: Dejen er ret klistret, og skal være det. Inden sconesne rulles og skæres, skal der være lidt mel på bordet, for at gøre dejen lidt mere samarbejdsvillig :-D

 


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort