Fuldkorns- fødselsdagsboller

Bagning -

Fuldkorns- fødselsdagsboller

Efter flere uger hvor vi har haft rimelig travlt, havde vi endelig en hel søndag uden nogen som helst planer - og det skulle fejres med lidt bagning. Efter at have været ude at købe lidt gær og smør var jeg klar til at gå i gang… Troede jeg. Jeg måtte til min skræk opdage, at jeg kun havde omkring 100 gram hvedemel tilbage. Jeg magtede ikke rigtigt at køre ud at handle igen, så jeg tog kampen op og besluttede bare at bruge det fuldkornsmel jeg havde på lager. Vi prøver også at få lidt mere fuldkorn ind i hverdagen, så alt i alt var det ganske godt timet.


Jeg kastede mig ud i min “normale” opskrift på fødselsdagsboller og spædede op med fuldkornsmel. Jeg synes de blev ganske fine, så selvfølgelig skal I ikke snydes for en opskrift.. P.S. Kurven har jeg selv heklet. Er den ikke fin? :-D

Fuldkorns- fødselsdagsboller fødselsdagsboller fuldkornsboller boller kageskyen kageskyen.dk tilde bork

 

Ingredienser

2,5 dl mælk

1 æg

50 g gær

50 g sukker

500-600 g mel (afhængig af meltype)

1 lille tsk salt

100 g smør

evt. 100 g hakket chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Mælk og æg lunes til 30 grader i en gryde og hældes over i en røreskål.  
  2. Gær og sukker tilsættes og gæren røres helt ud.
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt og når der er omkring 150 g mel tilbage, kommes smør og salt i.
  4. Rør nu det sidste mel i, og lad dejen køre på røremaskinen i ca. 10 minutter.
  5. Herefter hæver dejen ligeledes i ca. 10 min.
  6. Form 16 boller (afhængig af hvor store du vil have dem). Jeg har afvejet mine til ca. 68 g pr. bolle.
  7. Lad bollerne efterhæve i 40 min.
  8. Bollerne pensles med æg eller mælk og bages i ca. 10-12 min. ved 210 grader.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort