Gammeldags fastelavnsboller

Bagning -

Gammeldags fastelavnsboller

Boller op, boller ned og boller i min mave.


For nylig kom min mand og jeg til at tale om, hvordan vi raslede som børn til fastelavn. Jeg husker tydeligt, hvordan mine veninder og jeg klædte os ud, tog en lille plastik fastelavnstønde i hånden, og begyndte at gå byen rundt. Når folk åbnede deres hoveddør, blev vi helt røde i hovedet og begyndte i et rimelig falsk toneleje at synge: “Fastelavn, er mit navn, boller vil vi have…”

Gør børn egentlig det i dag? Det er godt nok mange år siden, jeg har set udklædte børn rende rundt i byen.


Nå men, i vores samtale kom jeg i tanke om, den søde ældre dame der var favorit stoppet på turen, for hun havde altid lune hjemmebagte fastelavnsboller når vi kom. Nogle helt perfekte fastelavnsboller, tilpas med dej og rigeligt med creme og glasur.

Jeg bestemte mig hurtigt for, at jeg måtte prøve at få fremtryllet en opskrift, der var lige så lækker, som dem hun lavede. Efter flere forsøg og justeringer de seneste par uger, fik jeg endelig knækket koden til en lækker opskrift på dejlige bløde fastelavnsboller med masser af vaniljecreme.

gammeldags fastelavnsboller kageskyen tilde ladegaard bork

Ingredienser:


Dej:

25 g gær

1,5 dl fingervarmt sødmælk

1 æg

40 g sukker

½ tsk salt

170 g blødt smør

450 g mel.


Vaniljecreme:

3 æggeblommer

2 spsk sukker

2 tsk vaniljesukker

2 tsk maizena

2 dl sødmælk.


Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i den fingervarme mælk.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt sammen på
    røremaskine i ca. 10 min.
  3. Sæt dejen til hævning i en time.

    Imens laver du vaniljecremen:

  4. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen.
  5. Kog sødmælken op og pisk derefter æggeblandingen i.
  6. Kog cremen et par minutter mens der piskes.
  7. Udrul dejen i ca. 1 cm tykkelse og skær dejen ud i firkanter på ca. 10x10 cm.
  8. Læg ca. 1 spsk vaniljecreme midt på firkanten.
  9. Fold hjørnerne ind mod midten og klem siderne ordentlig sammen.
  10. Efterhæv mens ovnen varmer op.
  11. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.
  12. Lad dem afkøle og pynt med glasur.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort