Halloweenkage med græskar

Bagning, Halloween, Kage -

Halloweenkage med græskar

Jeg elsker hokkaidogræskar - både i det søde og salte køkken. Den anden dag, da det rigtig ruskede i træerne og regnede, var det blevet tid til en ordentlig omgang hokkaidosuppe. Da vi kun er to herhjemme brugte jeg kun det halve græskar til suppen, så vi ikke skulle leve af det i alt for mange dag :-D


Jeg gik derefter i tænkeboks over, hvad jeg nu skulle bruge den sidste halvdel til. Så fik jeg pludselig idéen om en rigtig halloweenkage med en god omgang revet græskar, lidt krydderier og nødder. Mmmm. Det resulterede i denne opskrift. 

Kagen er rigtig dejlig saftig og svampet, så hvis man ligesom os, ikke er så mange i husstanden, så er det en perfekt kage, da den ikke bliver tør de første dage. Faktisk er den bedre på anden- og tredjedagen. Win-win med lækker kage i flere dage :-D

Ingredienser

450 g sukker

3 æg

2,5 dl smagsneutral olie

5 dl fintrevet hokkaido - presset fri for væde

325 g mel

3 tsk kanel

2 tsk vaniljesukker

0,25 tsk bagepulver

2 tsk natron

100 g hakkede hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Rør sukker, æg og olie sammen i ca. 3 min.  
  2. Rør græskar i blandingen.
  3. I en anden skål blandes mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver, natron og nødder og vend det sammen med blandingen.
  4. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25x30 cm)
  5. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 50 min. ved 175 grader. Hold øje med kagen undervejs, der er ikke to ovne der opfører sig ens.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort