Hjemmelavet granola

Bagning -

Hjemmelavet granola

Vi er desværre ikke vildt gode til at få morgenmad herhjemme. Det går nogle gange lidt hurtigt. Vi ville nok allerhelst have rundstykker hver morgen, men i hverdagene er det bare ikke altid en mulighed, når vi skal tidligt ud af døren.


Vi bestemte os så for at kaste os ud i den store mysli og granola-verden. For at slå det fast, så er forskellen på de to ting et spørgsmål om der er honning i eller ej. Det vil sige at granola er basalt set honningristet mysli.

Da vi måske nok er lidt kræsne, når det kommer til tørret frugt, var de “færdige”, som man køber i supermarkederne næsten umulige. Der er næsten tørret frugt i dem alle, og så synes jeg de er ret dyre. Jeg tænkte derfor: “Jeg må kunne lave noget, der er bedre!”.


Det kom der denne opskrift ud af. Jeg brugte egentlig kun ting, som jeg i forvejen havde i køkkenskabet. Det er utroligt, som sådan noget kan ophobe sig :-D

Har du derfor nogle andre frø, kerner, nødder eller andet, kan dette sagtens tilføjes i stedet. Så samtidig med at du får lov at rydde op, får du også lov at eksperimentere. Bedre bliver det da ikke! :-)

Hjemmelavet granola kageskyen tilde ladegaard borkIngredienser:


200 g finvalsede havregryn

125 g grofthakkede mandler

2 spsk hørfrø

2 spsk solsikkekerner

75 g honning.

Fremgangsmåde:


  1. Havregryn, mandler, hørfrø og solsikkekerner blandes.
  2. Honningen tilsættes og “masseres” godt ind i havregryn-blandingen.
  3. Blandingen spredes ud på en bageplade.
  4. Granolaen bages i ca. 12 min. ved 180 grader. Vend gerne blandingen rundt undervejs.
  5. Når din granola er kold, kommes den i en lufttæt beholder.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort