Marengs-spøgelser

Bagning, Halloween -

Marengs-spøgelser

For mig har halloween egentlig altid bare været en noget der skulle overstås, inden vi kunne komme rigtig igang med julen. Men når det nu alligevel er der, så kan man ligeså godt få det bedste ud af det, og få lavet nogle lækkerier :-D

Og egentlig er det jo også meget hyggeligt, det der halloween. Jeg synes i hvert fald, at det er hyggeligt at udhule græskaret og få lavet sin græskarlygte.. Eller hvad det er man kalder den. Og så synes jeg det er mega hyggeligt, når byen børn kommer udklædt og råber “Slik eller Ballade!”.

Nå men mens jeg går og tripper efter, at skulle igang med alle julens småkager, konfekt og andre lækkerier, så fik jeg tryllet disse marengs-spøgelser og gravsten frem. De gør sig rigtig fint som “pynt” på kagen, til de udklædte børn eller som prikken over i’et til is.

Ingredienser

3 æggehvider (evt. pasteuriserede) 

2 dl sukker 

0,5 tsk eddike 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne luftige og tilsæt den lille smule eddike.
  2. Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der stadig piskes.
  3. Når marengsen er helt sej og glat er den klar. Dette tager typisk omkring 15 min.
  4. Marengsen kommes i en sprøjtepose med stor rund tylle og sprøjtes ud på bagepapir. Pas på de ikke bliver for høje, så risikerer de at vælte.
  5. Lad de små spøgelser sætte sig i 10-15 min. ved stuetemperatur. 
  6. Spøgelserne “tørres” i ovnen i ca. 1 time ved 100 grader. Hold øje med dem undervejs.
  7. Når spøgelserne er helt afkølet kan du tegne ansigt på dem med enten smeltet chokolade eller pastafarve.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort