Bagning RSS

Bagning, Store Bededag -

Så er Store Bededag lige om hjørnet, og jeg fik ENDELIG bagt de berømte hvedeknopper. Jeg havde faktisk hele tiden planlagt, at de først skulle bages i morgen, hvor de også skal spises, men et større haveprojekt har sat sig på tværs af den plan, så de blev bagt i dag. Jeg kom også frem til, at det ikke betød det store, da de jo alligevel også skal ristes inden de spises i morgen aften, som Varme hveder.  Hvedeknopperne er i grunden en sjov gammel tradition. I gamle dage måtte man nemlig arbejde før Gudstjenesten på Store Bededag. Dette betød,...

Læs mere

Bagning, Drinks -

Nu har det virkelig været godt vejr længe. “Desværre” har jeg fået brugt alle de dejlige solskinsdage på at anlægge ny have, eller næsten da, og da jeg endelig så en pause til at få lavet lidt lækkert til os - ja, så var det fordi det blev regnvejr… Igen.. Hvis der er noget, som jeg virkelig synes er lækkert, så er det nemlig hjemmelavet sirup. Det er så lækkert altid at have en flaske stående i køleskabet til hvis man skal have pandekager, is eller drinks! Jeg har en mani med altid at få frosset en masse frugter og...

Læs mere

Bagning, Jul -

Som jeg skrev den anden dag, så var jeg sikker på, at jeg i hvert fald skulle nå at have risengrød én gang mere i år. Det blev så allerede igår :-D Jeg har døjet lidt med ondt i halsen de sidste par dage, så jeg tænkte, oven på et par dage med suppe, at risengrød nok også var nemt at få ned igennem den ømme hals - og ganske rigtigt :-)  Derfor skulle vi selvfølgelig have de lækre risengrødsvafler i dag. Og de smagte, hvis muligt, endnu bedre end jeg huskede :-D   Ingredienser (8 hele vaffelplader) 400 g...

Læs mere

Bagning, Jul -

Julen er for alvor landet i vores lille hjem, og igår fik vi decembers første gang risengrød til aftensmad. Det betød selvfølgelig ekstra lækker frokost i dag. Jeg overvejede kort, om resterne af risengrøden skulle gå til klatkager eller til risengrødsvafler, men valget i dag faldt på klatkager. Så er der bare en ekstra grund til at nå en gang risengrød mere inden jul - for dér vil resterne gå til risengrødsvaflerne :-D  Klatkagerne kan naturligvis serveres med syltetøj eller sukker. Jeg selv ELSKER kanelsukker, så det putter jeg altid oven på mine klatkager.. Og i dem - dette kan...

Læs mere

Bagning, Kage -

Indrømmet, jeg sad og så noget i fjernsynet, hvor de spiste scones. Og så fik jeg selv VIRKELIG lyst til scones. Heldigvis havde jeg de fornødne ingredienser på lager, og gik i gang med det samme :-D  Denne opskrift er til ca. 6 scones, men du kan altid bare gange opskriften op, hvis du skal bruge flere. Nu er vi jo kun to her i huset, så jeg laver altid denne portion, da scones altså bare er bedst, mens de er nybagte.    Ingredienser (6 stk) 140 g mel 50 g smør 20 g sukker 1,5 tsk bagepulver 0,25 tsk...

Læs mere